BioNova езеро за плуване до 100 м2

Подходящaта концепция и няколкото квадратни метра зелени площи могат да ви предоставят идеалното място за почивка, което да бъде  напълно съобразено с вашите лични нужди.

Клиентът в този случай, искаше място за релаксиране за себе си и своето семейството. За тази цел той вече бе инвестирал в езеро за плуване, но за съжаление без необходимата техника за този тип съоръжения.

След първото посещение и оглед на място стана ясно, че обновяването на съществуващото съоръжение няма да изпълнява своята функция без приложимите технически изисквания и параметри  за плувен басейн от тип 3 BioNova®.

Основната форма на съществуващото езеро е запазена и само леко удължена. Площта за плуване е 58 кв. метра. В най-ниската точка близо до дървената тераса басейнът е дълбок 2 метра , но също е предвидена и по плитка зона от 1,50 метра.Площта на регенерацията е 50 квадратни метра и обгражда плувния басейн, така че да сте винаги заобиколени от прекрасната флора докато плувате.

Пречистването на водата се извършва в два цикъла. В първия цикъл два плаващи скимера осигуряват оптимално повърхностно засмукване. Извлечената вода протича през патентования фин филтър BioNova®, за да отстрани замърсяванията и суспендираните твърди частици, преди да се изпомпва обратно в зоната за плуване през входни дюзи.

Във втория цикъл водата се насочва през зоната за регенериране. Корените на водните и блатни растения, разположени там, поемат хранителните вещества от водата и по този начин допринасят за около 60% от почистването за биологичното плувно езеро.

Останалата част от пречистването на водата се извършва в най-външната част на регенерацията, в плитката зона. Тази зона не само пречиства водата, но и е свързващ  елемент между езерото за плуване и градината.

За още по-голяма релаксация, е изградена и сауна на открито край езерото. Освен това е създадена нова концепция за осветление за градината, с която се засилва нощна атмосфера, както и усещането за уют и спокойствие.