BioNova басейн за плуване, с.Брестовица общ.Пловдив

Био басейн с органична форма и площ от 90м2 в с.Брестовица, общ.Пловдив включващ зона с подводна и филтрираща растителност.

Целта ни при този проект беше да запазим максимално естествения характер на басейна и да го впишем в заобикалящият го ландшафт.По желание на клиента цвета на басейна и зоната за плуване е в светлозелен цвят ,който да го доближи максимално до естетествените цветове в природата.

Биологичния басейн се отличават главно с естественият си дизайн, а също така, че регенерационната зона със своята растителност и зоната на плуване са заедно в общия обем на басейна. Засмукването на водната повърхност в този случай е с помощта на скимери. Регенерационната зона служи същевременно като естествен филтър, който се състои от различни фракции чакъл и субстрактни смески.

Допълнително басейна е оборудван с биологичен филтър и две помпи OASE за двата помпени кръга и циркулиране на водната маса. Специално подбраното растително разнообразие от над 65 различни вида спомага не само за външната визия, но и за увеличаването на наличието на кислород във водата.

Басейна е оборудван и с декоративно подводно осветление което е монтирано в периферията на регенерационнта зона и малък водопад.