Био басейн или еко басейн

В днешно време все повече собственици традиционните плувни басейни са разочаровани от тях, тъй като къпането в такава вода е не само далеч от усещането за плуване в естествените водни тела, но също така уврежда човешкото здраве. Освен това, за такъв басейн трябва постоянно да инвестирате в него много пари и време за поддръжка.

Какво е био басейн ?

Био басейна се различава от традиционния басейн с изключителна, патентована технология за естествено пречистване на водата от растения и микроорганизми. Използва се от самата природа за пречистване на езера и язовири.

Човек плува в натурална, кристална, естествена вода, която е сравнима само с най-чистата, като сълза, вода от планински езера. Био басейна не само ще превърне вашия двор в оазис за релаксиране, а и ще се слее домът Ви с природата. В крайна сметка, такъв басейн може да бъде във всякакъв размер, форма или различен декоративен дизайн.

Тези биотехнологии отдавна са широко разпространени в Европа, благодарение на редица предимства, които собственикът получава чрез:

Качеството на водата и човешкото здраве

Пречистването на водата с хлор в традиционните басейни има катастрофален ефект върху човешкото здраве. Той е имал негативен ефект върху имунната, кръвоносната, дихателната система, сърцето и вреди на кожата, очите, косата.

Кристално чиста и мека вода с естествено съдържание на минерали оказва положително влияние върху човешкото здраве. Плувайки в такава вода, не само ще запазите здравето си, но ще се почувствате в хармония с природата.

Лесна поддръжка

Специалистите, използващи познанията по биология, успяха да създадат естествен баланс, както в естествения резервоар. Следователно, след завършването на строителните работи, био басейните на БиоНова се превръщат в саморегулираща се биосистема и не се нуждаят от сложна и скъпа поддръжка, като традиционен басейн.

Всичко, което трябва да направите като настоящ собственик на био басейн е да почиствате от време на време растенията и листата, които идват във филтъра. Дори през зимата басейнът няма нужда от източване на водата и ще се превърне в пълноценна ледена пързалка!