Предимства на басейните и езера на БиоНова

Едно от най-големите предимства на системата на БиоНова, че поддържа водата кристално чиста без употреба на хлор и други препарати. Всеизвестни за щетите които нанася хлора на тялото, особено при хора с белодробни заболявания. Всъщност, хлорът и хлорните съединения, използвани при обработката на вода, крият рисковете от най-честите алергични пристъпи, появяващи се като негативно последствие от досега с басейна. Лекари посочиха:

"

Хлорът е силно отровно вещество. Под формата на газ той може да бъде вдишан и да реагира с влагата от белите дробове и дори при малко количество той ги поразява, предизвиквайки редица неприятни ефекти като кашляне, кихане и давене. Може да предизвика дразнене на очите, на кожата и на дихателните пътища.

Благодарение на своето Ноу-хау ситемите на БиоНова са напълно безопасни за използване от всички възрастови групи, за разлика от стандартните басейни с препарти за пречистване  на водата,които вредят не са на човек,но и на околната среда.

Системата за пречистване на водата от тип БиоНова  има изключително ниска консумация на електроенергия.  Благодарение на нея, спестявате средства от препарати за поддръжка на водата .Системата е предназначена за дългогодишна експлоатация, така че инвестицията е еднократна. Не на последно място е предимството, че не се налага ежедневното слагане на препарати за басейни, с което спестявате време и неприятни емоции.